Dienstverlening MIVB blijft tot dinsdag ongewijzigd

Zeker tot dinsdagavond verandert er niets aan de huidige toestand op het net van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. Dat betekent dat bussen en trams vrijwel normaal rijden en dat 39 van de 69 (pre)metrostations in gebruik zijn. De metro's rijden van 7 tot 19 uur. Dinsdag komt een veiligheidsraad samen, zo meldt de MIVB.
(Archieffoto)

Vanmiddag werd het metrostation Kunst-Wet nog in gebruik genomen, het knooppunt van de vier Brusselse metrolijnen. Die lijnen worden uitgebaat van 7 tot 19 uur, maar de metrostellen stoppen niet in alle stations. "De metro passeert ook langs het station Maalbeek, waar het drama afgelopen dinsdag plaatsvond", vertelt An Van Hamme van de MIVB. "We rijden daarlangs met verminderde snelheid en het station is afgesloten en onttrokken aan het zicht van de reizigers."

De pendelbussen die de voorbije dagen werden ingezet tussen Schuman en Centraal Station, worden vanaf morgen afgeschaft. De premetro wordt uitgebaat tot het einde van de dienst, maar ook hier is een aantal stations gesloten.

"De versterking van militairen en politie blijft behouden op het hele ondergrondse net", aldus de MIVB. Het bovengrondse bus- en tramnet wordt zo goed als normaal uitgebaat. Enkel de buslijnen 12 en 22 rijden niet.

Overzicht

Op de website van de MIVB is een volledig overzicht te vinden van welke metrostations open zijn.