Metallica en Gloria Gaynor in muziekarchief van de VS

Het album "Masters of puppets" van de Amerikaanse metalband Metallica uit 1986 wordt opgenomen in het muziekarchief National Recording Registry in de VS. "Masters of puppets" is daarmee het eerste metalalbum ooit dat wordt opgenomen in het archief. Dit jaar wordt ook werk van John Coltrane en Gloria Gaynor opgenomen in het archief.

De Amerikaanse overheidsinstelling National Recording Registry heeft voor het eerst werk van een metalband opgenomen in het Amerikaanse muziekarchief.

"Masters of puppets" van Metallica uit 1986 is volgens het overheidsarchief van "cultureel, historisch of esthetisch belang". "Met dit album liet Metallica zien dat de band afstand nam van de trash metal om nieuwe ideeën te verkennen", klinkt het.

Metallica is dit jaar in goed gezelschap. Ook het album "A love supreme" van John Coltraine uit 1964 en het nummer "I will survive" van Gloria Gaynor uit 1978 worden dit jaar opgenomen in de National Recording Registry.