Politieoperatie in Schaarbeek afgelopen

De politieactie die plaatsvond in Schaarbeek, is vannacht rond 01.00 uur afgelopen. Dat heeft Belga ter plaatse vastgesteld. De veiligheidsperimeter die werd ingesteld, werd uiteindelijk beperkt tot rond een woning in de Paviljoenstraat in Schaarbeek.

Donderdagavond werden bij een grote politieactie in het kader van de aanslagen van dinsdag, zes mensen opgepakt, bevestigde het federaal parket. Er vonden ook huiszoekingen plaats in Schaarbeek, Jette en Brussel.

In Schaarbeek begonnen de operaties, die werden uitgevoerd door de speciale eenheden van de federale politie, rond 21.00 uur. Verschillende getuigen verklaarden dat ze een ontploffing hoorden, maar die informatie werd nog niet bevestigd.

Rond 23.00 uur was er een veiligheidsperimeter ingesteld, dat zich uitstrekte van de Paviljoenplaats tot de spoorweg, die geleidelijk aan werd beperkt. Rond 01.00 uur was er enkel nog een veiligheidsperimeter aan huisnummer 20 van de Paviljoenstraat, zo heeft Belga ter plaatse vastgesteld. Een dertigtal toeschouwers was toen nog aanwezig, enkele van hen konden tot dan niet terugkeren naar huis.

Ook de ontmijningsdienst van het leger DOVO was aanwezig in Schaarbeek, en er werd een Mercedes weggesleept. Bij de politieactie werden drie mensen opgepakt voor het gebouw van het federaal parket in Brussel, twee personen in Jette en één elders in Brussel. In Schaarbeek werd niemand opgepakt. Het federaal parket geeft later vandaag meer informatie over de resultaten van de politieactie.