Verkeershinder op ringwegen en aan grensovergangen

Met de paasvakantie in zicht, is het druk op de wegen. De problemen begonnen vanochtend al door de regen en die houden aan tot nu volgens verkeersanker Hajo Beeckman. Veel reizigers vermijden ook nog steeds het openbaar vervoer, wat zorgt voor extra drukte op de weg.

De grootste problemen doen zich voor op de ringwegen waar je rekening moet houden met vertragingen tot een dik uur. Ook aan de grensovergangen richting Duitsland, Nederland en de Ardennen is het druk door de paasuittocht. Wie de drukte wil vermijden, neemt  beter niet de E40 richting Aken want ook daar gaat het traag. Richting kust is het dan weer relatief rustig, maar ook daar is er momenteel verkeershinder door een ongeval in Drongen. Wie richting Frankrijk trekt, ondervindt weinig hinder.