Vermiste student geïdentificeerd, broer en zus overleden

Een 21-jarige student uit Diksmuide is afgelopen nacht geïdentificeerd aan de hand van DNA-materiaal. Hij liet het leven bij de aanslagen op de luchthaven. De ouders van een vermiste broer en zus uit Lanaken hebben te horen gekregen dat de namen van hun kinderen niet voorkomen op de lijst van overlevenden. Hun lichamen zijn wel nog niet geïdentificeerd. Ook zij overleden in Zaventem.

De 21-jarige student uit Diksmuide stond op het punt in te checken voor een bezoek aan zijn vriendin in de Verenigde Staten. Sinds de aanslagen had zijn familie niets meer van hem vernomen. Het DVI-team van de federale politie heeft hem nu kunnen identificeren aan de hand van DNA-materiaal.

Een broer en een zus uit Lanaken die al sinds de aanslagen als vermist opgegeven waren, zijn overleden. Hun familie is ervan op de hoogte gebracht dat hun namen niet voorkomen op de lijst van de overlevenden. Er is wel nog geen officiële identificatie.

Burgemeester Marino Keulen heeft het nieuws bevestigd aan Radio 2 Limburg. "De ouders hebben het bericht ontvangen dat hun kinderen niet op de lijst van overlevenden staan, dus mag men besluiten dat ze zijn overleden. Dat betekent voor hen het einde van de onzekerheid, maar het is een mokerslag."

De twee jongeren waren dinsdagochtend op de luchthaven van Zaventem waar ze een vlucht zouden nemen naar New York, waar ze wonen.

De identificatie van de slachtoffers van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en de metro in Maalbeek is niet zo gemakkelijk. De dienst slachtofferidentificatie van de federale politie (DVI) wil 100 procent zekerheid en moet bijzonder minutieus te werk gaan.

Aan wie een familielid heeft opgegeven als vermist, is DNA of ander vergelijkingsmateriaal opgevraagd, zoals digitale vingerafdrukken of tandgegevens. Voor buitenlandse slachtoffers wordt een beroep gedaan op Interpol.