Wie zijn de slachtoffers van de aanslagen in Brussel?

Stilaan komt er meer duidelijkheid over de dodelijke slachtoffers van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en de metro in Maalbeek. Een overzicht.
AFP or licensors

Belgische slachtoffers

Johan V.

Johan V. (58) was adviseur-generaal bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. Hij is om het leven gekomen in het metrostation Maalbeek.

Lauriane Visart

De juriste was zoals elke dag met de metro op weg naar haar werk toen ze omkwam bij de aanslag op het metrostation Maalbeek. Lauriane was de dochter van RTBF-journalist Michel Visart. Ze werd op 25 maart geïdentificeerd. Haar vader getuigde een dag later in het journaal bij RTBF.

Bart Migom

De 21-jarige student uit Diksmuide zou op Zaventem vertrekken om zijn vriendin te bezoeken, die in de Verenigde Staten woont. Sinds de aanslagen stond hij opgegeven als vermist. Hij is op 24 maart geïdentificeerd aan de hand van DNA-materiaal.

Loubna L.

De 34-jarige vrouw werkte als turnleerkracht op een school in Schaarbeek. Ze nam dinsdagochtend zoals elke morgen de metro naar haar werk, maar ze is daar nooit aangekomen. Op 25 maart is haar overlijden officieel bevestigd.

Aline B.

De Waalse vrouw van 29 jaar is afkomstig uit Limburg maar woonde en werkte als een tijdje in Brussel. Ze is omgekomen bij de aanslag op de metro in het station Maalbeek. Haar familie kreeg op 25 maart de bevestiging van haar overlijden.

Sabrina F.

De 24-jarige studente verpleegkunde uit Waver had dinsdagochtend de metro genomen op weg naar de hogeschool, maar was daar nooit aangekomen. Ze is omgekomen bij de aanslag in het station van Maalbeek. Haar vriend meldde haar overlijden op Facebook op 27 maart.

André Adam

De gepensioneerde diplomaat is omgekomen op de luchthaven van Zaventem. André was diplomaat in onder meer Cuba, Frankrijk, Congo en de Verenigde Staten. Tijdens het presidentschap van Clinton was hij ambassadeur voor België in de Verenigde Staten. Eind jaren 90 sloot hij zijn carrière af als Belgische ambassadeur bij de Verenigde Naties.

Fabienne V.

De 51-jarige vrouw werkte als check-in bediende voor Aviapartner op de luchthaven van Zaventem. Haar dienst was net beëindigd toen de bommen ontploften. Haar overlijden werd door haar familie bevestigd op 25 maart.

Nic C.

De 49-jarige man uit Deurne overleed bij de aanslagen op de luchthaven van Zaventem. Hij was er aan het wachten op een vlucht die hem voor zijn werk naar Zürich zou brengen. Zijn werkgever meldde zijn overlijden op 25 maart.

Olivier D.

De man werkte bij het centrum voor leerlingenbegeleiding van de Franse Gemeenschap. Hij had dinsdagochtend de metro genomen. Zijn familie is op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Zijn werkgever maakte zijn overlijden op 24 maart bekend in een rouwbericht op Facebook.

Léopold H.

De 19-jarige jongeman studeerde rechten aan de universiteit Saint-Louis in Brussel. Hij raakte ernstig gewond bij de aanslag op de metro in Maalbeek. Zijn familie kon hem terugvinden in het ziekenhuis, maar hij is daar een dag na de aanslagen aan zijn verwondingen overleden.

Mélanie D.

De 29-jarige vrouw uit Nandrin overleed bij de aanslag op het metrostation Maalbeek.

Gilles L.

De 46-jarige man uit Namen overleed bij de aanslag in het metrostation Maalbeek.

X

Ook een man uit Beersel is omgekomen bij de aanslagen. Zijn identiteit wordt niet bekendgemaakt.

Buitenlandse slachtoffers

Adelma T. P.

De vrouw woonde met haar Belgische man en twee kinderen in Tubize. Het gezin was dinsdagmorgen op de luchthaven van Zaventem om af te reizen naar familie in de Verenigde Staten. Zij overleefde de aanslagen niet, haar man en twee kinderen wel. Haar overlijden wordt door haar familie bevestigd op 24 maart, zij is het eerste dodelijke slachtoffer dat een naam krijgt.

Sascha en Alexander P.

De Nederlandse broers en zus wier ouders in Lanaken wonen, zouden vanop Zaventem vertrekken naar de New York, in de Verenigde Staten. Op het moment van de aanslagen waren ze aan het bellen met hun ouders. Sindsdien stonden ze opgegeven als vermist. Hun ouders zijn op 25 maart ervan op de hoogte gebracht dat hun namen niet op de lijst van overlevenden voorkomen, hun lichamen zijn intussen ook geïdentificeerd.

Elita W.

Een Nederlandse vrouw uit Deventer zou vanuit Zaventem naar de Verenigde Staten vliegen om er de begrafenis van een familielid bij te wonen. Ze zou aan het inchecken geweest zijn op het moment van de aanslagen. Haar overlijden is bevestigd op 25 maart.

David D.

De Britse programmeur David D. (53) woonde al 10 jaar in Brussel met zijn partner en kind. Hij nam contact op met zijn familie na de aanslagen op Zaventem om te zeggen dat alles ok was en nam nadien de metro naar zijn werk. Sindsdien was hij vermist. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt op 25 maart zijn overlijden, zijn familie laat in een mededeling weten dat ze "het meest verschrikkelijke nieuws" gekregen hebben.

Deng (Chinees)

De Chinese ambassade in België laat op 25 maart weten dat een van de dodelijke slachtoffers een Chinees is. Volgens de Chinese staatskrant The People's Daily gaat het om een persoon met de familienaam Deng die als vermist was opgegeven. Volgens andere Chinese media gaat het om een 24-jarige man, Frank Deng.

Patrizia R.

De 48-jarige Italiaanse vrouw werkte bij een agentschap van de Europese Commissie in Brussel. Ze was sinds de aanslagen vermist. België heeft het nieuws van haar overlijden op 25 maart bevestigd aan de Italiaanse ambassade. De vrouw is om het leven gekomen bij de aanslag in het metrostation Maalbeek.

Jennifer G.S.W.

De 29-jarige vrouw uit Aken was dinsdagmorgen op de luchthaven van Zaventem om samen met haar man in te checken voor een vlucht naar New York. De politie van Aken maakte haar overlijden bekend op 25 maart. Ze stond op het punt om samen met haar 30-jarige echtgenoot op huwelijksreis te vertrekken. Haar echtgenoot raakte zwaargewond bij de aanslagen.

Johanna A. en Berit V.

De 30-jarige Zweedse Johanna A. is overleden bij de aanslag op de metro in Maalbeek. De 64-jarige Berit V. liet het leven bij de aanslagen op Brussels Airport. Dat heeft het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken op 26 maart meegedeeld.

Justin en Stephanie S.

De 30-jarige Amerikaan Justin S. en zijn 29-jarige echtgenote Stephanie uit de staat Tennessee zijn omgekomen in de luchthaven van Zaventem. Het koppel woonde en werkte in Brussel. Ze hadden net de moeder van Stephanie afgezet op de luchthaven en waren nog meegewandeld tot aan de security. Hun overlijden werd bevestigd op 26 maart. De moeder van Stephanie bleef ongedeerd.

X en X (Amerikaans)

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde op 28 maart dat nog twee vermiste landgenoten om het leven gekomen zijn bij de aanslagen.

X (Frans)

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op 25 maart via Twitter gemeld dat een van de dodelijke slachtoffers de Franse nationaliteit heeft. Over zijn of haar identiteit is verder niets bekendgemaakt.

Raghavendra G. (Indiër)

De Indiase regering heeft op 29 maart bekendgemaakt dat een landgenoot die sinds de aanslagen vermist was, overleden is. De 31-jarige man, die al 4 jaar in Brussel werkte, overleed bij de aanslag in het metrostation in Maalbeek. Zijn werkgever Infosys, een consultancybedrijf voor Proximus, meldde het overlijden ook op Twitter.

Hoeveel slachtoffers?

Bij de aanslagen op Brussels Airport en het metrostation Maalbeek zijn volgens de meest recente balans 32 mensen om het leven gekomen, 28 op de plaats van de aanslagen en 4 in het ziekenhuis. 17 van hen zijn Belgen, 15 zijn buitenlanders. Eerst was er sprake van 35 doden, maar drie mensen met verschillende identiteitsgegevens stonden op meerdere lijsten. Daarnaast zijn ook de drie zelfmoordterroristen gedood.

340 mensen raakten gewond. 80 slachtoffers liggen nog in Belgische  ziekenhuizen, 40 van hen liggen nog op intensieve zorg, 28 gewonden worden in brandwondencentra verzorgd. Vier gewonden worden in ziekenhuizen in het buitenland verzorgd, twee in Frankrijk en twee in de Verenigde Staten. (stand van zaken donderdagavond 29 maart, nvdr)

Meest gelezen