Witte neushoorn geboren in Pairi Daiza op dag van de aanslagen

Het dierenpark Pairi Daiza heeft de geboorte bekendgemaakt van een Afrikaanse witte neushoorn. Het mannetjesdier werd op dinsdag 22 maart geboren, de dag van de aanslagen in Brussel en Zaventem, en krijgt vanwege de actuele gebeurtenissen de naam Sethemba Vasta. "Sethemba" betekent "hoop" in de taal van de Zoeloes.

Volgens het dierenpark verliep de bevalling goed. Sethemba Vasta stond snel op zijn pootjes en dronk binnen de paar tellen, twee cruciale stappen in de ontwikkeling van een neushoornjong. Pairi Daiza stipt aan dat de bevalling overdag plaatsvond, wat een zeldzame gebeurtenis is bij dieren. Hierdoor kon het dierenpark waardevolle beelden maken van de geboorte.

In de natuur leven er nog slechts 20.000 witte neushoorns in het wild. Meer dan 1.300 van hen werden vorig jaar door stropers geslacht voor hun hoorn. In Europa werden dertien neushoornkalfjes geboren, maar vier van hen overleefden de geboorte niet.

Op dit moment kan Sethemba Vasta nog niet worden bewonderd door bezoekers, maar als het weer het toelaat, zal hij vanaf 26 maart een paar uur per dag te zien zijn.

Bekijk de beelden van de geboorte: