Antwerpse Syriëstrijder duikt op in executievideo

Terreurgroep IS heeft een nieuwe video verspreid waarin Hicham Chaib, de vroegere lijfwacht van Fouad Belkacem, een man executeert en verwijst naar de aanslagen in ons land. In het Nederlands vraagt hij zich af of ons land niets geleerd heeft van wat hij "de lessen van Parijs" noemt.

IS heeft een nieuwe video verspreid waarin andermaal de aanslagen in ons land worden opgeëist. Dit keer in het Nederlands door Hicham Chaib, een van de leidende figuren van het vroegere Sharia4Belgium. Hij was ook lijfwacht van Fouad Belkacem. Chaib is bij verstek veroordeeld tot 15 jaar wegens aanzetten tot terreuraanslagen.

Chaib verwijst in het Nederlands naar de aanslagen in Brussel en Zaventem en vraagt zich af of ons land niets geleerd heeft van wat hij "de lessen van Parijs" noemt. Hij maakt ook verwijzingen naar de Belgische F16-bombardementen. Op het einde van de video executeert hij een gevangene.

Meest gelezen