Bernie Sanders haalt Washington en Alaska met gemak binnen

Bernie Sanders heeft zijn rivaal Hillary Clinton met ruime voorsprong verslagen bij de Democratische voorverkiezingen in de staten Alaska en Washington. Sanders kon telkens drie kwart van de kiezers overtuigen.

Sanders kan de kloof met Clinton -een heel klein beetje- dichten door zijn ruime overwinningen in Alaska en in de staat Washington. Voor eilandstaat Hawaï -waar vandaag ook voorverkiezingen worden gehouden- zijn nog geen resultaten bekend.

De senator uit Vermont kon in Alaska 79 procent van de kiezers overtuigen, tegenover 21 procent voor Clinton. In de staat Washington stemde 76 procent voor Sanders en 24 procent voor Clinton.

Alaska is in oppervlakte erg groot, maar er wonen niet veel mensen. De noordelijke staat is slechts goed voor 16 afgevaardigden. In de staat Washington kunnen dan weer 101 afgevaardigden worden binnengehaald.

Clinton nog steeds grote voorsprong

Hillary Clinton heeft nog steeds een grote voorsprong op Bernie Sanders. Hij moet zowat twee derde van de nog te verdelen afgevaardigden binnenhalen, als hij Clinton nog van de Democratische nominatie wil houden. Zelfs met het verlies van Alaska en Washington, heeft Clinton vandaag afgevaardigden binnengehaald. Bij de Democratische voorverkiezingen worden afgevaardigden immers proportioneel verdeeld.