Brussels Airport ten vroegste dinsdag opnieuw operationeel

Brussels Airport zal ten vroegste dinsdag opnieuw starten met passagiersvluchten. Dat maakt de luchthavenuitbater bekend.
AFP or licensors

Sinds de aanslagen in de vertrekhal dinsdag ligt de luchthaven volledig plat. Nu vier dagen later is het gerechtelijk onderzoek in de terminal afgerond. Sinds gisterennamiddag mag de uitbater met een "beperkte groep ingenieurs" het gebouw inspecteren op schade.

Brussels Airport begint nu met de voorbereidingen voor een gedeeltelijke heropstart van de passagiersvluchten, aldus de luchthaven. Daarbij zal ook rekening worden gehouden met de nieuwe veiligheidsmaatregelen voor de luchthavens. Passagiersvluchten zouden in elk geval niet voor komende dinsdag herstarten.

Het team van ingenieurs moet nu onderzoeken hoe het met de stabiliteit van het getroffen gebouw is gesteld, of alle informaticasystemen nog werken en op welke manier de zwaar beschadigde terminal moet gerenoveerd worden.

Brussels Airport stuurt ploegen naar luchthaven Luik

Brussels Airport stuurt enkele ploegen naar de luchthaven van Luik, om hen bij te staan in het operationele proces. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven gemeld.

Het gaat onder meer om werknemers van Brussels Airport die instaan voor de bewegingen op de tarmac, zeg maar het parkeren van de vliegtuigen. Ook zullen er teams van Brussels Airport passagiers begeleiden in de terminal van de luchthaven van Luik.

De luchthaven van Luik had gisteren om hulp gevraagd. Door de aanslagen in Zaventem dinsdag zijn veel luchtvaartmaatschappijen tijdelijk uitgeweken naar onder meer de luchthaven van Luik, die moeite heeft om het grote aantal passagiers te verwerken.

Meest gelezen