Gwendolyn Rutten herverkozen als voorzitster Open VLD

Gwendolyn Rutten is herkozen als voorzitster van Open VLD. Rutten haalde 89,43 procent van de stemmen. Ze was de enige kandidaat voor het voorzitterschap van de Vlaamse liberalen.

"Bedankt voor het vertrouwen", klonk het in een eerste reactie op Twitter. "Ik zet vastberaden en vol ambitie mijn mandaat als voorzitter van Open VLD voort." Rutten werd onmiddellijk gefeliciteerd door verschillende partijgenoten. "Proficiat met het nieuwe mandaat", twitterde Bart Tommelein. "Optimism is a moral duty."

Ook van andere partijen lopen op twitter de felicitaties binnen.

Tegelijk werd ook een nieuw partijbestuur verkozen. Daar gingen opnieuw de meeste stemmen naar minister van Volksgezondheid Maggie De Block, die zichzelf dus opvolgt als ondervoorzitter. De Block wordt in stemmenaantal gevolgd door Alexander De Croo, Bart Somers, Mathias De Clercq, Patrick Dewael, Herman De Croo, Bart Tommelein, Karel De Gucht, Jean-Jacques De Gucht en Vincent Van Quickenborne. Samen met tien anderen vormen zij het nieuwe partijbestuur.