IS richt bloedbad aan bij voetbalwedstrijd in Irak

Bij een aanslag in een voetbalstadionnetje in Irak zijn 41 doden gevallen en 105 mensen werden gewond. Islamitische Staat heeft de aanslag intussen opgeëist.
AFP or licensors

Een zelfmoordterrorist blies zichzelf zaterdagmiddag op, net na een voetbalwedstrijd in Iskandariyah, een stad die zo’n 70 kilometer ten zuiden ligt van de hoofdstad Bagdad.

Op schokkende ooggetuigebeelden is te zien hoe de prijsuitreiking na de wedstrijd plots wordt opgeschrikt door een zware explosie. Aanvankelijk werden er zo’n 30 doden en 60 gewonden geteld, maar vandaag is het dodental al opgelopen tot boven de 40 en blijken er ruim 100 mensen gewond te zijn. Dat hebben medewerkers van de lokale hulpdiensten bevestigd.

De aanslag, waarschijnlijk uitgevoerd met een bomgordel, is inmiddels opgeëist door IS. De terreurgroep zou het gemunt hebben op sjiitische militanten die bij de wedstrijd waren. IS heeft de laatste de laatste maanden fel terrein verloren in Irak en Syrië, maar slaat nu terug met zware aanslagen in het Midden-Oosten en bij ons, in het Westen, in Brussel.