Luchthaven Zaventem plaatst tijdelijke incheckbalies

Er komen tijdelijke incheckbalies (foto bovenaan) op de luchthaven van Zaventem, zodat de luchthaven opnieuw kan worden geopend. Dat zou ten vroegste voor dinsdag zijn. Uit de eerste analyses blijkt voorts dat het getroffen gebouw stabiel is.

Een team van ingenieurs, technici en experten hebben een eerste analyse uitgevoerd van de schade aan het getroffen luchthavengebouw. De schade aan het gebouw zelf valt al bij al mee. Uit deze eerste -voorlopige- analyse blijkt dat het gebouw stabiel is en dat de controleposten voor handbagage en personen intact zijn.

De luchthaven gaat nu na wat de beste plaatsen zijn om tijdelijke incheckbalies te plaatsen, zodat de luchthaven zo snel mogelijk opnieuw kan worden geopend. Die opening zou ten vroegste voor volgende week dinsdag zijn, maar vermoedelijk zal het nog enkele dagen langer duren. Sommige bronnen spreken zelfs pas over de tweede maandag van de paasvakantie.

Personeel Zaventem springt bij in Luik

Brussels Airport heeft enkele ploegen naar de luchthaven van Luik gesturd, om hen bij te staan in het operationele proces. Het gaat onder meer om werknemers van Brussels Airport die instaan voor de bewegingen op de tarmac, zeg maar het parkeren van de vliegtuigen. Ook zullen er teams van Brussels Airport passagiers begeleiden in de terminal van de luchthaven van Luik.

De luchthaven van Luik had gisteren om hulp gevraagd. Door de aanslagen in Zaventem dinsdag zijn veel luchtvaartmaatschappijen tijdelijk uitgeweken naar onder meer de luchthaven van Luik, die moeite heeft om het grote aantal passagiers te verwerken.

Brussels Airport laat weten dat passagiers nog steeds hun auto en bagage kunnen komen ophalen tot morgen, zondag 27 maart. Tot nu toe zijn al 4.000 van de 6.000 auto's opgehaald. In de loop van de voorbije uren werd bagage uit pier A en pier B weggehaald en overgebracht naar gebouw 722 op Brucargo, waar passagiers deze kunnen komen ophalen. Ook delen van de bagagehal zijn reeds opgeruimd.

Meer informatie op: https://www.brusselsairport2203.be/nl/

Meest gelezen