The Independent voor het laatst op papier

De Britse krant The Independent is vanmorgen voor het laatst op papier verschenen. Bij de laatste papieren editie is een extra bijlage over de geschiedenis van de krant gepubliceerd. The Independent werd in 1986 opgericht als tegenhanger van de Britse kranten met een uitgesproken politieke kleur.
AFP or licensors

Anderhalve maand geleden kondigde het mediabedrijf ESI Media aan dat de papieren versie van The Independent wordt opgedoekt. Vanmorgen is de laatste editie van de pers gerold.

De Russische eigenaar Evgeny Lebedev kondigde aan dat The Independent met het verdwijnen van de papieren krant meer ruimte krijgt om "in kwalitatieve inhoud te investeren om zo meer lezers via de onlineplatformen aan te trekken".

Het is voor het eerst sinds 1995 dat een grote Britse krant uit de schappen verdwijnt. De oplage van The Independent loopt al jaren terug. In 1990 verscheen de krant op 400.000 exemplaren, vorig jaar was dat minder dan 60.000 stuks.