Voormalige Belgische VS-ambassadeur omgekomen

De voormalige Belgische VS-ambassadeur André Adam is dinsdag om het leven gekomen bij de aanslag op de luchthaven van Zaventem. Dat meldt zijn familie.
AP 2016

André Adam is zijn carrière begonnen als diplomaat in Cuba in de jaren 60. Het is daar dat hij zijn vrouw Danielle heeft leren kennen. Hij werkte onder meer in Frankrijk, Congo, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Tijdens het presidentschap van Bill Clinton was hij de Belgische ambassadeur in de Verenigde Staten. Eind jaren 90 sloot hij zijn carrière af als vertegenwoordiger voor ons land bij de Verenigde Naties.

Afgelopen dinsdag is hij omgekomen bij de aanslag op de luchthaven van Zaventem. "Hij was een liefhebbende vader en grootvader. Hij is gestorven terwijl hij mijn moeder probeerde te beschermen", meldt zijn dochter. "Heel zijn leven heeft hij gewerkt om conflicten -waar ook ter wereld- vredevol te beëindigen. Zijn dood laat een eeuwige wonde na."

Zijn echtgenote Danielle Adam is ernstig gewond geraakt bij de aanslagen op Zaventem.