Auteur van "Legends of the fall" is overleden

De Amerikaanse auteur Jim Harrison is op 78-jarige leeftijd overleden. "Big Jim" is vooral bekend van zijn scenario voor de films "Legends of the fall" en "Revenge". Hij werkte ook mee aan de scenario's van "Wolf" en "Cold feet".
(2010)Copyright

De Amerikaanse schrijver Jim Harrison is overleden. Harrison werd gerekend tot een van de grootste nog levende auteurs. Zijn romans werden in meer dan 25 talen vertaald.

Harrison schreef ook filmscenario's, kinderboeken, poëzie en essays. Het werk van de auteur uit Michigan in de VS wordt vergeleken met het oeuvre van William Faulkner en Ernest Hemingway.

Zijn boeken "Legends of the fall" en "Revenge" werden verfilmd in Hollywood. Hij werkte ook mee aan de scenario's van "Wolf" en "Cold feet". Harrison omschreef zichzelf als "de meest Franse van alle Amerikaanse schrijvers".