Bernie Sanders rijft nu ook Hawaï binnen

In de Verenigde Staten heeft de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders na Alaska en Washington nu ook de caucus in Hawaï gewonnen van zijn concurrente Hillary Clinton. Volgens NBC News en andere grote Amerikaanse zenders haalt Sanders 71 procent van de stemmen in Hawaï, tegen 29 procent voor de vroegere minister van Buitenlandse Zaken.

De senator uit Vermont kon in Alaska 79 procent van de kiezers overtuigen, tegenover 21 procent voor Clinton. In de staat Washington stemde 76 procent voor Sanders en 24 procent voor Clinton.

Alaska is in oppervlakte erg groot, maar er wonen niet veel mensen. De noordelijke staat is slechts goed voor 16 afgevaardigden. In de staat Washington kunnen dan weer 101 afgevaardigden worden binnengehaald.

In de eilandstaat Hawaï behaalde Sanders 71 procent van de stemmen tegen 29 procent voor Clinton.

Ondanks deze drievoudige zege kan Sanders Clinton niet voorbijsteken in de race voor de nominatie voor het Witte Huis. "Dat is waarover het gaat bij een momentum. Laat niemand jullie wijsmaken dat we de nominatie of de verkiezingen niet kunnen winnen", zegt Sanders. "We gaan ze alle twee binnenhalen."

De caucuses van vandaag zijn niet doorslaggevend voor de race naar de Democratische nominatie. Daarvoor is het uitkijken naar de voorverkiezingen in California, New York en Pennsylvania.