Bijna alle slachtoffers van aanslagen geïdentificeerd

28 slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem zijn formeel geïdentificeerd. Dat meldt het federaal parket. Er zijn al 31 lichamen van slachtoffers geborgen. Voor drie lichamen wordt nog gewacht op verder DNA-onderzoek.
AFP or licensors

Voor de aanslag op de luchthaven van Zaventem werden 15 slachtoffers formeel geïdentificeerd. Onder wie 6 Belgische slachtoffers en 9 buitenlandse slachtoffers. De buitenlandse slachtoffers zijn van Amerikaanse, Nederlandse, Zweedse, Duitse, Franse of Chinese nationaliteit. Volgens het parket kunnen de nationaliteiten ietwat verschillen van berichten van het ministerie van Buitenlandse Zaken, omdat sommige slachtoffers meer dan een nationaliteit hebben.

Voor de aanslag op de metro in metrostation Maalbeek werden er 13 slachtoffers formeel geïdentificeerd. Bij deze slachtoffers zijn er 10 Belgische slachtoffers en 3 slachtoffers met een andere nationaliteit: de Italiaanse, de Zweedse en de Britse.

Het totaal aantal formeel geïdentificeerde slachtoffers staat dus op 28. Er wachten nog drie families op formele identificatie, het gaat hier om resultaten van DNA-onderzoek waarop gewacht wordt.

Het federaal parket benadrukt dat bij deze cijfers de lichamen van de daders niet zijn meegeteld. Ook de gewonden die later in het ziekenhuis zijn bezweken zijn niet meegeteld.

Meest gelezen