Brandweer redt pony uit zwembad

In Rumst is een pony in een zwembad terechtgekomen nadat het dier uit zijn weide was gebroken. Gelukkig was het zwembad slechts half gevuld. De brandweer pompte het water weg en bouwde een geïmproviseerde trap om de pony uit zijn benarde situatie te bevrijden.

De pony was uit zijn weide gebroken en liep rond in een tuin in de buurt. In die tuin kwam het dier terecht op een zeil dat gespannen was over een zwembad. Het zeil zakte ineen onder het gewicht en de pony viel in het zwembad.

Buren verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. Gelukkig voor het dier was het zwembad slechts half gevuld met water. De brandweer pompte het water uit het zwembad. Nadien werd een trap gebouwd met houten paletten.

Uiteindelijk kon de pony terug aan land en staat die nu opnieuw in de weide. De pony kwam er nagenoeg zonder verwondingen vanaf. Het zwembad liep wel zware schade op.