Brussels Airlines wil vanaf dinsdag terugkeren naar Brussel

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil vanaf dinsdag opnieuw vijf langeafstandsvliegtuigen inzetten op Brussels Airlines. Dat heeft onze redactie vernomen uit goede bron. Er zou ook een beperkt aantal Europese vluchten worden uitgevoerd, maar de meeste Europese vluchten blijft wel op de regionale luchthavens van Antwerpen en Luik.

Let wel: het gaat om plannen van Brussels Airlines. Alles hangt uiteindelijk af van de federale overheid en Brussels Airport, die hun fiat moeten geven voor een gedeeltelijke hervatting van de vluchtoperaties op de luchthaven. Officieel zegt Brussels Airlines niet te weten wanneer Brussels Airlines weer open gaat. "We hopen zo snel mogelijk", zegt woordvoerder Geert Sciot.

Brussels Airlines zou met vijf Airbussen A330 vluchten heropstarten naar Afrika en de Verenigde Staten. De langeafstandsvlucht naar Toronto, die normaal vandaag van start gaat, is verschoven naar een latere datum. De langeafstandsvluchten van Brussels Airlines worden sinds de dubbele aanslag van vorige dinsdag uitgevoerd vanop de luchthavens van Frankfurt en Zürich.

Vanaf dinsdag zou een beperkt aantal Europese vluchten ook weer vanuit Brussel opereren. Het gaat om zogenoemde connectievluchten voor passagiers van de langeafstandsvluchten. Het leeuwendeel van de Europese vluchten zou voorlopig op de regionale luchthavens van Antwerpen en Luik blijven.