De Niro annuleert omstreden vaccinatiefilm op Tribeca

Robert De Niro heeft aangekondigd dat hij de documentaire "Vaxxed" van de affiche van het Tribeca Film Festival schrapt. De voorbije dagen ontstond er heel wat commotie over de omstreden film die de link legt tussen inentingen en autisme.

Robert De Niro had eerder dit weekend de programmering van de documentaire "Vaxxed" op het Tribeca Film Festival verdedigd. "Ik ben het niet eens met de conclusie van de makers, maar het is mijn bedoeling het onderwerp ter discussie te brengen", aldus De Niro.

De makers van "Vaxxed" zijn van mening dat vaccinaties autisme kunnen veroorzaken bij kinderen. De Niro is zelf de vader van autistische zoon.

Zondag liet De Niro weten dat "Vaxxed" wordt geschrapt. "Na overleg met het team van Tribeca Film Festival en andere betrokkenen zijn we er niet meer van overtuigd dat de film bijdraagt aan de discussie die ik voor ogen had", aldus De Niro.

De Niro richtte samen met twee anderen het Tribeca Film Festival op in de nasleep van de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Het festival wilde een stimulans geven aan de wederopbouw van de wijk Tribeca.