Dinsdag test Brussels Airport tijdelijk incheckproces

De luchthaven van Zaventem gaat zeker niet voor woensdag open. Brussels Airport gaat morgen het tijdelijke incheckproces testen. Aan de test zullen 800 luchthavenmedewerkers deelnemen. De luchthaven stelt alles in het werk om zo snel mogelijk terug te openen, maar dat zal dus niet voor woensdag zijn en mogelijk zal het nog langer duren.

Voor het testen van de passagiersflows organiseert de luchthaven een grote test waarbij 800 luchthavenmedewerkers de tijdelijke opstelling en infrastructuur voor het incheckproces zullen testen. Dat meldt Brussels Airport in een persbericht. De test werd uitgewerkt in samenspraak met de verschillende luchthavenpartners.

Als de test goed verloopt en de verschillende diensten achteraf het licht op groen zetten, is een belangrijke horde genomen in het heropenen van de luchthaven na de aanslag van afgelopen dinsdag. Wanneer die opening effectief zal plaatsvinden is nog niet duidelijk. Volgens sommige bronnen zal het nog ruim een week duren.

De luchthavenpolitie is althans niet happig om snel opnieuw aan het werk te gaan. Volgens de politievakbond moeten daarvoor eerst de veiligheidsmaatregelen aan de luchthaven van Zaventem worden opgedreven.