Dodental loopt op bij aanslag in Pakistaans park

Bij een zelfmoordaanslag in Lahore, in het oosten van Pakistan, zijn ruim 65 mensen om het leven gekomen. Zeker 300 mensen werden gewond bij de aanslag. De slachtoffers waren voornamelijk christelijke families die het paasfeest vierden. Ze waren het doelwit van de Pakistaanse Taliban die de aanslag heeft opgeëist.
AFP or licensors

Een terrorist blies zichzelf op bij de ingang van het Gulshan Iqbal-park in Lahore. Dat is de hoofdstad van Punjab, de grootste en meest welvarende provincie in Pakistan.

Volgens sommige bronnen werd de aanslag gepleegd vlakbij enkele attracties voor kinderen. Naar verluidt zat het park wegens het lange paasweekeinde vol bezoekers. Onder de slachtoffers zouden veel vrouwen en kinderen zijn.

Een splintergroep van de Taliban heeft de aanslag opgeëist en benadrukt dat ze bewust de christenen op het paasfeest viseerden. De premier van Punjab, Shehbaz Sharif, heeft drie dagen van rouw uitgeroepen. De provincie had al meer dan een jaar geen omvangrijke aanslag meer meegemaakt.

VN secretaris-generaal Ban Ki-moon en de hoge buitenlandvertegenwoordiger van de Europese Unie, Federica Mogherini, hebben de aanslag al scherp veroordeeld.

Veroordelingen

De aanslag wordt wereldwijd veroordeeld. "Ik veroordeel dit blinde en moordende geweld in Lahore", meldt minister van Buitenlandse Zaken in een persbericht.

"Mijn gedachten zijn bij de families van de slachtoffers van een nieuwe barbaarse daad. Wie heeft er iets te winnen bij het vermoorden van onschuldige burgers", vraagt Europees Commissaris Humanitaire Hulp en Crisisbeheersing Christos Stylianides zich af.

AFP or licensors

Meest gelezen