Facebook excuseert zich voor te bezorgde Safety Check

Facebook heeft zijn Safety Check geactiveerd na een dodelijke aanslag in de Pakistaanse stad Lahore waarbij meer dan vijftig doden zijn gevallen. Opmerkelijk: heel wat gebruikers in Europa en Amerika wordt gevraagd of ze in veiligheid zijn. Facebook heeft intussen excuses aangeboden voor de verkeerd verstuurde melding.

Na de aanslagen in Zaventem en Brussel activeerde Facebook zijn Safety Check waarmee gebruikers van de website konden aangeven dat ze in veiligheid waren.

Op basis van de gegevens van de gebruikers bood Facebook aan om aan te geven dat je als gebruiker in veiligheid was. Bijna 900.000 mensen meldden met de toepassing dat alles in orde was, goed voor 35 miljoen bereikte gebruikers.

Na de aanslag in Lahore in Pakistan van vandaag heeft Facebook dat opnieuw gedaan, maar nu kregen veel mensen die nooit in Pakistan zijn geweest ook de vraag of ze in veiligheid zijn.

Facebook heeft zich intussen verontschuldigd voor de verkeerd gestuurde Safety Check. Door een technische fout zijn gebruikers die nooit in Pakistan gesignaleerd zijn, gecontacteerd.