Huizen in Jumet vernield door molotovcocktails

Twee personen die in een auto langsreden hebben molotovcocktails gegooid naar twee huizen in Jumet bij Charleroi. Vier woningen liepen in totaal schade op. Twee zijn er volledig verwoest. Niemand raakte gewond.

De brandstichters reden in een witte auto en bekogelden een woning in de Sohierstraat. Het vuur verspreidde zich in de aangrenzende panden. Het geviseerde huis was leeg op het ogenblik van de aanslag en werd door de vlammen verwoest. Ook twee panden ernaast werden beschadigd. In een van die huizen bevond zich een persoon maar die raakte niet gewond.

Korte tijd later sloegen de brandstichters nog eens toe, een honderd meter verderop, in de Industriestraat. Dat huis, dat al een tijdje leegstond, werd ook helemaal verwoest door het vuur, spijts de tussenkomst van de brandweer. Niemand werd gewond. De politie heeft een onderzoek geopend. Het parket werd op de hoogte gebracht.