In Schaarbeek opgepakte verdachte is aangehouden

De terreurverdachte die eergisteren is opgepakt bij een operatie in de Brusselse gemeente Schaarbeek, is aangehouden. Volgens het federaal parket wordt hij verdacht van deelname aan terroristische activiteiten.

Bij de antiterreuractie van eergisteren heeft de politie de man in het been geschoten. Dat gebeurde aan een tramhalte in de Rogierlaan, vlak bij het Meiserplein.

De onderzoeksrechter heeft hem nu ook aangehouden op verdenking van terroristische activiteiten. Hij wordt in verband gebracht met Reda Kriket, de man die vorige donderdag is ingerekend in de Parijse voorstad Boulogne-Billancourt. Die Kriket zou betrokken zijn bij de voorbereiding van een nieuwe aanslag in Frankrijk. Hij had daarvoor een appartement gehuurd in Argenteuil, een andere Parijse voorstad.