Justitie vraagt Italianen uitlevering van Algerijn

Het Belgische gerecht vraagt de uitlevering van een Algerijnse man die de Italiaanse politie gisteren heeft gearresteerd. Hij wordt in ons land gezocht voor het verstrekken van valse papieren aan Salah Abdeslam, Najim Laachroui en Mohamed Belkaid.

In oktober 2015 waren er verschillende huiszoekingen in het kader van een dossier over valse documenten, aldus het parket. Verschillende verdachten werden afgeluisterd en geobserveerd. Het onderzoek leidde naar de plaats waar de valse documenten werden vervaardigd. Een kopstuk en verschillende van zijn medewerkers werden opgepakt en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Negen personen werden in voorlopige hechtenis genomen, maar de man in kwestie, een van de kopstukken van de bende was op dat ogenblik voortvluchtig. Hij werd verdacht van het vervaardigen van valse documenten. Er werd tegen de man een Europees en een internationaal arrestatiebevel uitgeschreven. Gisteren werd de man in Italië opgepakt en België zal zijn uitlevering vragen.

Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa heeft hij valse papieren bezorgd aan Najim Laachraoui, betrokken bij de aanslag in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem, aan Salah Abdeslam, verdacht van deelname aan de terreuraanslagen van 13 november in Parijs, en aan Mohamed Belkaïd, een andere verdachte van de terreuraanslagen in Parijs en omgekomen bij een politie-operatie op 15 maart in Vorst.