Politiepaard aangereden, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

In de Nederlandse stad Amsterdam is vanmorgen een politiepaard aangereden door een auto. Dat meldt de Nederlandse politie. De bestuurder pleegde daarna vluchtmisdrijf.
archiefbeeld

Rond 5.50 uur vanmorgen is een politieruiter aangereden door een auto. "De politieruiter was samen met zijn collega op weg naar het hoofdbureau van politie, na dienst te hebben gedaan op het Leidseplein", meldt de Nederlandse politie. "De ruiter zag dat de bestuurster van achteren naderde en waarschuwde deze nog. Vervolgens reed de Peugeot tegen de linker achterzijde van het paard en raakte de voet van de ruiter."

"De spiegel van de auto bleef wel achter, de auto niet", meldt de politie voorts. De bestuurder van de auto pleegde met andere woorden vluchtmisdrijf. De vlucht duurde echter niet lang. Al enkele straten later kon de politie de bestuurder onderscheppen. De bestuurder, een vrouw uit Utrecht, kon zich de aanrijding niet meer herinneren. Een alcoholtest was negatief. "De ruiter hield een pijnlijke voet over aan het incident. Het paard bleef ongedeerd."