Relatief vlot verloop op recorddag van luchthaven Antwerpen

De luchthaven van Antwerpen in Deurne handelde vandaag in totaal 42 vertrekkende of aankomende vluchten af wegens de vele omgeleide vluchten van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vanuit Zaventem als gevolg van de aanslag daar dinsdag. Volgens de directie gaat het om een absoluut record. "Alles verloopt tot nu toe relatief vlot, maar we hebben het wel enorm druk", geeft luchthavencommandant Wim Verbist aan.

Aangezien de luchthaven van Antwerpen vooral door zakenreizigers gebruikt wordt, is een zondag er normaal gezien erg rustig. De tijdelijke verhuis van tientallen vluchten van Brussels Airlines vanuit Zaventem maakt dat het er ditmaal echter een drukte van jewelste is.

"We proberen de vluchtbewegingen zoveel mogelijk te spreiden over de hele dag, maar dan nog kunnen we ze maar met veel moeite allemaal vlot verwerken", zegt Verbist. "Er zijn dan ook hier en daar wat beperkte vertragingen. Bij één vertrekkende vlucht was er een tijdje een probleem door een niet-gelabeld bagagestuk, maar voorts waren er gelukkig geen grote incidenten."

Op dinsdag zou Brussels Airlines nog een tiental extra vertrekkende of aankomende vluchten naar Antwerpen willen afleiden. Dat verzoek wordt nog bestudeerd. Op het vlak van personeel krijgt de luchthaven versterking van onder meer Brussels Airlines zelf en Securitas. "Voorts werken er heel wat van onze mensen momenteel dubbele shiften af", geeft Verbist aan.