Speurders houden nog eens 13 huiszoekingen

Vandaag zijn nog eens dertien huiszoekingen gehouden in het kader van een federaal terrorismedossier. Over de resultaten deelt het parket voorlopig niets mee.

Er zijn vier huiszoekingen gedaan in Mechelen, één in Duffel. Acht van de huiszoekingen gebeurden in het Brusselse: in Laken, Molenbeek en Anderlecht.

Bij al die huiszoekingen samen werden in totaal negen mensen opgepakt. Vijf van hen zijn na verhoor weer vrijgelaten. De vier andere komen straks nog voor de onderzoeksrechter, die zal dan beslissen over hun aanhouding.

Of er dingen zijn gevonden bij de huiszoekingen is nog niet meegedeeld. Maar deze huiszoekingen zijn niet gelinkt aan het onderzoek naar de Brusselse aanslagen van dinsdag, ook niet gelinkt aan de verijdelde aanslag in Frankrijk afgelopen week. Ze kaderen gewoon in een ander federaal terrorismedossier.