Vlaams Belang wil dood­straf voor moslim­terroristen

Vlaams Belang eist de herinvoering van de doodstraf voor moslimterroristen en voor wie hen helpt. Dat is een van de tien wetsvoorstellen van de partij om moslimterreur te bestrijden.

"Ik denk dat hier het principe "oog om oog, tand om tand" echt wel moet gelden", zegt Vlaams Belang-Kamerlid Filip Dewinter. "Ik denk niet dat de moslimterroristen en al diegenen die hen helpen wakker liggen van het feit dat de wet op de voorlopige hechtenis zal worden verlengd. Er zal meer nodig zijn."

"Dat betekent inderdaad dat we de doodstraf moeten invoeren voor diegenen die terrorisme faciliteren en het in de praktijk brengen. Het is een historische fout geweest van vele politieke generaties om de islam hier binnen te halen. Men heeft het paard van Troje binnengehaald en dat betekent dat die politici allemaal uiteindelijk bloed aan hun handen hebben."

Inwoners uit islamitische landen niet toegelaten

De partij wil ook de erkenning van de islam als eredienst intrekken zodat subsidiëring onmogelijk wordt en ze wil inwoners van islamitische landen de toegang tot het grondgebied verbieden.

Verder wil Vlaams Belang dat elke (kandidaat-)Belg die ook de nationaliteit heeft van een lidstaat van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC) een verklaring aflegt waarin hij of zij de sharia, de islamitische wet, afzweert. Jihadstrijders zouden hun Belgische nationaliteit moeten verliezen en jihadistische symbolen moeten verboden worden.

Dewinter beseft dat de Vlaams Belang-wetsvoorstellen weinig kans maken om goedgekeurd te raken. "Dit heeft misschien geen meerderheid bij politici, maar wel bij de bevolking", meent hij.

Het Vlaams Belang-kopstuk kreeg ook vragen over de hooligans afgelopen weekend in Brussel. "Daar hebben wij niets mee te maken. Dat is louter een provocatie van domme mensen die onze zaak niet dient."

Meest gelezen