Geen sociale verkiezingen, wel smartphone en vrije dag

Er zullen geen sociale verkiezingen plaatsvinden bij uitzendbureau Accent Jobs in Roeselare. Het bedrijf laat in een persbericht weten dat er zich geen personeelsleden kandidaat hebben gesteld. Vorige maand kwam het bedrijf in het nieuws met de mededeling dat wie zich niet kandidaat zou stellen, kon rekenen op een smartphone en een extra vrije dag.

Bij  Accent Jobs hebben er nooit eerder sociale verkiezingen plaatsgevonden en bij gebrek aan kandidaten zullen die ook dit jaar niet plaatsvinden. In het persbericht dat Accent uitstuurde, staat dat het  "alle wettelijke procedures rond de organisatie van de sociale verkiezingen gerespecteerd en gevolgd heeft en medewerkers de kans hebben gekregen om zich kandidaat te stellen".

Accent geeft verder toe dat de werknemers nu zullen kunnen rekenen op hun beloofde beloning. "Het vrijgekomen budget dat voorzien was voor de sociale verkiezingen zullen we investeren in onze digitale strategie en onze medewerkers. Dit onder de vorm van een smartphone en een dag verlof", aldus het persbericht.

De vakbonden protesteerden vorige maand hevig tegen de aanpak van Accent. Eerder maakte de liberale vakbond ACLVB zich sterk dat er binnen het bedrijf wel leden te vinden waren die zich kandidaat wilden stellen. De sociale verkiezingen vinden plaats tussen 9 en 22 mei.

Meest gelezen