Rat klimt naar gezicht van metropassagier

Het is niet de eerste keer dat het gebeurt. Maar het blijven vreemde beelden: een rat die tijdens een metroritje zonder problemen op een man klimt die ligt te slapen. Het gebeurde in de metro van New York en Antony Lin legde het op film vast.

De 31-jarige Lin aan NBC New York: "Ik hield mijn gsm in de aanslag, toen ik de rat, die echt wel groot was en die erin geslaagd was binnenin het metrotoestel te geraken, opmerkte. Intussen was een koppel dat ook in dat toestel zat al verhuisd. Plots zag ik de rat op die man klimmen en heb daarop ingezoomd."

"Ik had al wel ratten gezien op de sporen en op het perron. Maar nog nooit in een metrostel."

"Sommigen denken dat het een grap was van de betrokken man, maar hij lag daar al een tijdje te slapen. Dus ik denk niet dat dit zo was. Hij schrok ook wel erg toen hij uiteindelijk wakker werd. Nee, het deed mijn maag omkeren toen ik het zag. Ik zal de volgende keer 2 keer nadenken vooraleer ik in slaap val."

Lin krijgt intussen wel veel negatieve reacties op sociale media voor het feit dat hij de rat niet wegjoeg, in plaats van hem te filmen.

Meest gelezen