598 bedrijven vragen tijdelijke werkloosheid aan na aanslagen

Sinds de aanslagen op Brussels Airport en in het Brusselse metrostation Maalbeek op 22 maart hebben 598 werkgevers tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ingeroepen voor hun personeel. Dat blijkt uit cijfers van de RVA. De meeste aanvragen kwamen van schoonmaakbedrijven, de bouwsector en horecazaken.

Na de aanslagen liet minister van Werk Kris Peeters (CD&V) weten dat bedrijven tijdelijke werkloosheid kunnen inroepen als hun personeel onmogelijk aan de slag kan gaan door de aanslagen. Peeters noemde dat "een beslissing in het belang van de draagkracht van onze ondernemingen".

Bijna 600 bedrijven dienden al een aanvraag in. Het is nog niet duidelijk hoeveel er positief beantwoord werden. In geval van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, kunnen werknemers een uitkering krijgen van de RVA.

Meest gelezen