7 fietsers gewond bij ongeval met vluchtmisdrijf in Lommel, verdachte opgepakt

In Lommel zijn deze namiddag zeven fietsers gewond geraakt bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Een groepje van negen oudere fietsers werd aangereden in de Buskruitstraat. Zeven van hen werden gegrepen. Twee slachtoffers zijn zwaargewond, één iemand verkeert in kritieke toestand. Er is een verdachte opgepakt.

Op de plaats van het ongeval werd een nummerplaat gevonden. Aan de hand daarvan kon de politie snel de eigenaar van de auto opsporen. Die bleek niet de bestuurder, maar zo kwam de politie wel bij een verdachte terecht.

Het ongeval gebeurde in een scherpe bocht. Volgens een getuige reed de wagen erg snel door de straat. Hij maaide de fietsers omver en ramde nog een loods, maar reed vervolgens in volle vaart door. De omgeving is voorlopig afgezet.

Het parket stuurde een deskundige ter plaatse. De slachtoffers zijn een groep gepensioneerde werknemers van de fabriek Union Minière. Ze zijn afkomstig uit de regio Lommel, Neerpelt en Bocholt.

Meest gelezen