Le Soir doekt 3 van zijn 5 regionale edities op

De Franstalige krant Le Soir verschijnt vanaf vandaag niet langer in vijf maar in twee regionale edities. Dat meldt het digitale krantenplatform Gopress. Voortaan wordt al het regionale nieuws gebundeld in Le Soir Brussel-Brabant en Le Soir Wallonië.

Tot nu waren er vijf regionale versies van Le Soir: Waals-Brabant, Brussel, Henegouwen, Luik en Namen-Luxemburg. Vanaf vandaag bevat Le Soir Wallonië al het regionale nieuws van de provincies Henegouwen, Luik en Namen-Luxemburg. De versie Brussel-Brabant bevat de berichtgeving over Waals-Brabant en de hoofdstad.

Le Soir wou pas na de paasvakantie communiceren over de verandering, omdat "het model nog niet helemaal op punt staat. We zitten nog in een testfase", zegt hoofdredacteur Christophe Berti. Hij geeft nog mee dat de aanpassing geen effect heeft op de tewerkstelling bij zijn krant.

Meest gelezen