Afrikakenner en VRT-journalist Frans Vossen overleden

De voormalige VRT-journalist Frans Vossen is op 74-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Strombeek-Bever. Vossen stond vier decennia aan het hoofd van de Engelstalige werelduitzendingen van de openbare omroep.

Vossen bracht in het Engels verslag uit over de Vlaamse en Belgische actualiteit voor een buitenlands publiek. Hij bracht ook verslag uit over de Amerika-reis van koning Boudewijn en vergezelde toenmalig premier Wilfried Martens op een aantal van zijn Afrika-reizen.

"Als geen ander wist hij onze actualiteit en onze eigenzinnige samenleving uit te leggen aan buitenstaanders. Hij was ook een gedegen Afrikakenner en getrouwd met de Congolese Marie Gertrude Losami, die hij tijdens zijn jaren als leraar Engels in het Congolese Mbandaka had leren kennen", aldus Colin Clapson van Flanders News.

"Radio stroomde in zijn bloed. Hij was een geboren talent en een groot Anglofiel, ook een groot radiokenner. Hij werd op handen gedragen door de internationale radioamateurs, de zogenoemde DXers!"

Een afscheidsplechtigheid vindt zaterdag 9 april om 11 uur plaats in het crematorium Daelhof in Zemst.

Meest gelezen