Tentoonstelling Jheronimus Bosch gaat de nacht in

De grote overzichtstentoonstelling over Jheronimus Bosch in het Noord-Brabants Museum sluit vanaf 22 april pas om 1 uur 's nachts de deuren. Op die manier wil het museum zo veel mogelijk mensen de kans bieden het werk van de Nederlandse schilder te bekijken.
EVERT ELZINGA

In het Noord-Brabants Museum in 's Hertogenbosch loopt momenteel "Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie", een overzichtstentoonstelling over Bosch naar aanleiding van de vijfhonderdste verjaardag van het overlijden van de schilder. De toeloop is zo groot, dat het museum later deze maand de deuren telkens langer openhoudt.

Nog tot en met 21 april kunnen bezoekers de tentoonstelling elke dag bezoeken van 9 uur tot en met 23 uur. Vanaf 22 april kunnen ze al vanaf 8 uur 's morgens een kijkje komen nemen en dit tot 1 uur 's nachts.

Eindigen doet de tentoonstelling met een marathonsessie. Concreet blijven de deuren onafgebroken open van 7 mei om 8 uur 's ochtends tot en met 8 mei om 23 uur. Daarna sluit de expo de deuren.

Bosch-tentoonstelling in "Het Journaal" (11/02/2016):

Meest gelezen