Spacey: "Echte VS-politiek gaat verder dan "House of cards""

"Soms als ik twijfel aan de geloofwaardigheid van sommige verhaallijnen in "House of cards", kijk ik naar het nieuws over de verkiezingen en merk ik dat we nog een pak verder kunnen gaan." Dat heeft acteur Kevin Spacey gezegd op een Netflix-event in Parijs, over de gelijkenissen tussen zijn rol als de fictieve Amerikaanse politicus Francis Underwood en de echte presidentsverkiezingen in de VS.

Hoewel sommige verhaallijnen in de serie vergezocht leken toen de serie enkele jaren geleden begon, lijkt de realiteit dezer dagen de fictie in te halen. "Soms als ik een na de opnames terug in mijn trailer kom, vraag ik me af of we niet te ver zijn gegaan. Gaat deze of een andere verhaallijn er niet over? Is dit wel nog realistisch", vraagt Spacey zich af. "Dan zet ik de televisie op zie ik de echte presidentsverkiezingen. Dat besef ik: we zijn nog niet ver genoeg gegaan."

Spacey noemt overigens geen namen van kandidaten in zijn reactie maar voegt er wel aan toe dat Francis Underwood een fictief personage is. "Dit in tegenstelling tot sommige politici die fictief lijken, maar dat spijtig genoeg niet zijn."

In de Netflix-serie "House of cards" speelt Spacey de gewiekste politicus Francis Underwood die samen met zijn eega Claire Underwood (rol van Robin Wright) een nietsontziende Machiavelliaanse tocht aflegt naar de top van de Amerikaanse politiek. Het nieuwste seizoen is sinds begin vorige maand uit en valt dit jaar volop in de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen.