Eeuwenoude mummie draagt "Adidasschoenen"

In Mongolië hebben archeologen een mummie gevonden van een vrouw die 1.500 jaar geleden is overleden. Opvallend is haar schoeisel dat opvallende gelijkenissen met Adidasschoenen vertoont. Fans van complottheorieën zien hierin het bewijs dat tijdreizen mogelijk is.

Het is zonder meer een belangrijke wetenschappelijke vondst: een mummie van zowat 1.500 jaar oud, hoog in het Altaïgebergte in Mongolië. Archeologen verbonden aan het lokale Khovd Museum hebben het over de eerste volledige Turkse begrafenissite.

"Deze persoon maakte geen deel uit van de elite", vertelt onderzoeker B. Sukhbaatar aan de Siberian Times. "We leggen nu voorzichtig het lichaam bloot zodat specialisten het geslacht met zekerheid kunnen bepalen." Waarschijnlijk gaat het om de resten van een vrouw, gezien de attributen waarmee de mummie is begraven.

Opvallend is het schoeisel van de mummie dat velen doet denken aan Adidasschoenen met de gekende witte strepen. Een merkwaardig toeval is dan de meest logische verklaring, maar fans van complottheorieën zien dat anders. Zij menen dat de schoenen het bewijs zijn dat tijdreizen mogelijk is, een piste die verschillende tabloids maar al te graag verkennen met spectaculaire koppen.

"Conspiracy theorists believe 1.500-year-old Mongolian mummy "wearing Adidas boots" is finally proof time travel exists", schrijft Mail Online. "Is this proof of time travel?", vragen The Sun en de Daily Star zich af. Oordeelt u zelf:

Het schoeisel van de mummie:

Een Adidasschoen:

Meest gelezen