"Avatar" krijgt niet drie, maar vier sequels

James Cameron is van plan vier sequels van "Avatar" te maken en niet drie zoals hij eerder aankondigde. Dat heeft de regisseur gezegd op CinemaCon.

In de zomer van 2013 maakte Cameron bekend dat hij liefst drie bijkomende delen van de fantasyfilm "Avatar" wou maken. Op het evenement CinemaCon zei hij vandaag dat hij zo veel wil vertellen dat hij dat niet in drie delen kan doen. Daarom plant hij ook een vijfde film in de "Avatar"-reeks.

De oorspronkelijke "Avatar" verscheen in 2009 en was wereldwijd een monstersucces. Sindsdien heeft de film al zowat 2,7 miljard dollar (2,4 miljard euro) opgebracht, het beste (financiële) resultaat ooit.

De eerste sequel komt in 2018 uit. Daarna wil Cameron ze druppelsgewijs op het grote publiek loslaten in 2020, 2022 en 2023.