Johnny Depp trekt naar Australië voor proces

Johnny Depp wil in Australië persoonlijk een lans breken voor zijn honden Pistol en Boo. De terriërs waren door zijn vrouw Amber Heard meegenomen naar Australië, maar zonder vergunning. Heard moet zich nu voor de rechter verantwoorden.

Het proces tegen Amber Heard gaat morgen van start. De actrice riskeert tot tien jaar gevangenisstraf als ze schuldig wordt bevonden aan het illegaal binnensmokkelen van de hondjes. Haar man Johnny Depp zal tijdens de rechtszaak optreden als getuige.

Depp en Heard waren in mei 2015 voor filmopnames in Australië. Ze hadden de terriërs Pistol en Boo meegenomen in hun privéjet, maar hadden er niet aan gedacht om een vergunning te vragen voor de invoer van de honden.

Elk dier dat in Australië binnenkomt, moet worden aangegeven bij de douane en wordt enige tijd in quarantaine gehouden. Het afgelegen continent wil op die manier zijn unieke fauna en flora beschermen tegen ziektes. Minister van Landbouw Barnaby Joyce dreigde er vorig jaar mee de honden te laten inslapen. Heard liet hen onmiddellijk weer vertrekken.