20 gewonden door explosie op bus in Jeruzalem

In Jeruzalem zijn 20 mensen gewond geraakt toen een bom ontplofte op een Israëlische bus. De bus is volledig uitgebrand. Eerst werd gedacht dat het om een brand ging, maar de politie bevestigt dat de oorzaak wel degelijk een bom was.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without permission.

"Het lijdt geen twijfel dat het gaat om een terreuraanslag", zo zei Yoram Halevy, de commissaris van de politie van Jeruzalem vanavond. Eerder was een lijnbus ten zuidwesten van Jeruzalem plots in brand gevlogen.

Twintig inzittenden liepen verwondingen op. Eerst was er twijfel over de oorzaak van de brand, maar nu bevestigt de politie dat de brand werd veroorzaakt door een bom. Hoe die bom aan boord van de bus werd gebracht, is nog niet duidelijk.

De aanslag heeft Israël wel opgeschrikt, want bomaanslagen zijn de voorbije jaren wel een uitzondering geworden. Wel is het geweld het voorbije jaar fors toegenomen in de vorm van steekpartijen door Palestijnen. Op zeven maanden tijd zijn er daarbij 28 Israëli's en twee Amerikanen gedood. Aan de andere kant zijn er 189 Palestijnen gedood, volgens Israël hadden de meesten mensen aangevallen met messen en werden ze daarna doodgeschoten of ze kwamen om bij rellen met de politie.