Abdeslam naar gevangenis Beveren, Abrini naar Brugge

Terreurverdachte Salah Abdeslam is vanochtend overgebracht van de gevangenis van Brugge naar een hoogbeveiligde cel in de gevangenis van Beveren. Dat meldt RTL Info en het is ook bevestigd aan VRT Nieuws. Mohamed Abrini, de andere terreurverdachte, is op zijn beurt overgebracht van de gevangenis van Vorst naar de hoogbeveiligde afdeling van de gevangenis in Brugge.

Volgens het Gevangeniswezen zijn de twee verdachten verplaatst om een betere spreiding over verschillende gevangenissen te krijgen. Het wil vermijden dat beide verdachten met elkaar contact zouden hebben.

Of er nog andere verdachten recent om die reden zijn verhuisd vanuit Brugge - zoals Mehdi Nemmouche, verdacht van de aanslag op het Joods Museum in Brussel - kon de woordvoerster niet zeggen. Het is ook onduidelijk of er nog andere terreurverdachten zijn overgeplaatst vanuit Vorst.

Het personeel van de gevangenis van Vorst maakte zich vorige week nog zorgen over het hoge aantal terreurverdachten die er opgesloten zaten. Volgens de vakbonden was er onvoldoende infrastructuur om al die gedetineerden van elkaar te isoleren en alle veiligheidsmaatregelen die voor hen gelden, in acht te nemen.