Abou Jahjah dient een klacht in tegen Jambon

Dyab Abou Jahjah en zijn organisatie Movement X dienen een klacht in tegen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) naar aanleiding van diens uitspraak dat "een significant deel van de moslims danste na de aanslagen in Brussel".
Jonas Roosens

"Dit kan niet zomaar passeren", vindt Abou Jahjah, die vanmiddag op het politiekantoor zit om een pv te laten opmaken voor aanzetten tot haat. "We hadden gehoopt dat gerechtelijke stappen niet nodig zouden zijn, omdat de minister ontslag zou nemen of de premier zich zou distantiëren van de uitspraken. Dat gebeurt echter niet, dus rest er ons geen andere keuze."

Volgens Abou Jahjah zijn de gevolgen van de uitspraak nu al merkbaar voor de moslimgemeenschap. "Onze kinderen worden op school aangesproken. Men vraagt hen of ze ook gedanst hebben", zegt hij.