Commissie radicalisering Vlaams Parlement komt vervroegd samen

De Vlaamse parlementscommissie ter bestrijding van gewelddadige radicalisering komt vervroegd samen. De commissie zal al op 4 mei vergaderen in plaats van op 18 mei. Dat meldt commissievoorzitter Nadia Sminate (N-VA).

Bedoeling is dat er dan ook een stand van zaken wordt opgemaakt van de 55 maatregelen tegen radicalisering die in de goedgekeurde resolutie staan.

"Gezien de recente gebeurtenissen besliste ik in overleg met de collega's om de volgende vergadering te vervroegen naar 4 mei, waar we een globale stand van zaken zullen krijgen. Het belangrijkste is dat we samen met de regering stappen vooruit zetten om dit probleem maximaal aan te pakken, binnen de mogelijkheden en bevoegdheden van de Vlaamse gemeenschap", aldus Sminate.