FSMA waarschuwt opnieuw voor binaire opties en forex-producten

De financiële toezichthouder FSMA waarschuwt nogmaals voor de activiteiten van een resem aanbieders van binaire opties, forex-producten en "CFD"s. De FSMA wijst erop dat de aanbieders onregelmatig actief zijn in België.

De verschillende vennootschappen hebben in België geen vergunning als beleggingsonderneming of kredietinstelling. Hierdoor mogen ze geen bank- en/of beleggingsdiensten aanbieden. Ook bieden ze geen prospectus aan, zoals vereist is bij de openbare aanbieding van beleggingsproducten.

Vaak worden de handelsplatformen van de vennootschappen in kwestie bovendien gebruikt door bedriegers om belegde middelen te verduisteren, aldus de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

Ook benadrukt de financiële toezichthouder dat financiële instrumenten als binaire opties, forex-producten en CFD's "extreem speculatieve en bijzonder risicovolle producten" zijn die niet in beleggingsstrategie passen.

Het gaat om de vennootschappen Banque Investissement, CapitalCourtage, Eich Invest Ltd, 10 Spheres Media Ltd en First Consulting SCS, CEDIE, E Trade Securities (cloned firm), FXSEP, SEP Global, Hedge Funds Liège 2015 en Fonds d'investissement Liège 2015, G.M. Marketing Group Limited, Tradesolid en G.M. Software Solutions Limited, GCI Financial LLC en GCI Lau Global Services Corporation, MXTrade en Taris Financial Corp., NG-Bank, Arian Financial, Alborg Trading Inc. en Kalahouse Limited, Option500, Option Solution Group Limited en Option Solution Online Limited Service Qualité des Plateformes Boursières (SQPB), Stock Binary (cloned firm) en STB, Swiss Investment (cloned firm), Global Capital Ltd, T.T.F en SwissPartners AG, Trading Technologies Ltd en Consorfx en tot slot Zulutoys Ltd, RBOptions en RB Secured Processing Ltd.

De toezichthouder vraagt ook op te letten voor fraude via "recovery rooms", waarbij opgelichte beleggers nogmaals opgelicht worden met de belofte om de verloren middelen te recupereren. Hierdoor verliest de belegger bijkomend de vergoeding voor de zogenaamde diensten.