Groen wil uitleg van Jambon over uitspraak "dansende moslims"

Groen-fractieleider Kristof Calvo wil dat minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zich komende woensdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken komt verantwoorden voor zijn uitspraak dat "een significant deel van de moslims danste na de aanslagen in Brussel".

Op die uitspraak kwam ondertussen al heel wat kritiek, onder meer vanuit de oppositie. Collega-minister Koen Geens sprak over "een foutje".

Groen vraagt nu dat Jambon toelichting komt geven bij aanvang van de zitting van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken nu woensdag. Calvo tilt er zwaar aan dat de minister zijn woorden vandaag terugtrok en verklaarde het woord "dansen" niet te hebben gebruikt. Hij benadrukte ook dat hij niet wilde stigmatiseren. 

Brecht Vermeulen (N-VA), voorzitter van de Kamercommissie, wil alleszins voorrang geven aan de reguliere agenda. "Sommige vragen staan al op de agenda van voor de aanslagen", zegt hij.