Jan Van Looveren test voor Eén de gevaarlijkste wegen ter wereld

Jan Van Looveren gaat voor een nieuw Eén-programma rijden op de gevaarlijkste wegen ter wereld. Het programma, dat voorlopig "Weg met Jan" heet, is een Vlaamse versie van het Britse "World's most dangerous roads".
"El camino de la muerte" in Bolivië

In "Weg met Jan" -de werktitel- trekt Van Looveren elke aflevering met een andere BV naar een bekende en beruchte weg. Zo is er bijvoorbeeld in Bolivia de Yungasweg van La Paz naar Coroico, die de bijnaam "el camino de la muerte" draagt ("de weg van de dood"). Sinds 2009 is er een nieuwe weg aangelegd waardoor het gewone verkeer de gevaarlijke route niet meer moet nemen. Nu is het dan ook vooral een trekpleister voor avonturiers.

Het is het eerste programma van Jan Van Looveren sinds hij een driejarig exclusiviteitscontract getekend heeft bij Warner Bros. België, het vroegere Eyeworks. "Weg met Jan" komt wellicht in de loop van 2017 op het scherm.

© VRT Jokko