Jonge loper sterft na finish van Ten Miles

Op het loopevenement Antwerp 10 Miles is zondag een 16-jarige deelnemer onwel geworden en later op de dag in het ziekenhuis overleden. Dat zegt Gazet Van Antwerpen en wordt bevestigd door de organisatie van het evenement.

De jongeman bereikte nog de aankomst, maar zakte even later in elkaar. "Het slachtoffer is meteen opgevangen door mensen van het Rode Kruis en er was ook heel snel een MUG-team bij dat hem naar het ziekenhuis heeft overgebracht. Alle mogelijke hulp daar heeft echter jammer genoeg niet kunnen baten", zegt Gert Van Goolen van organisator Golazo. "We betuigen uiteraard ons medeleven met de familie voor wie het overlijden begrijpelijkerwijs een enorme schok is."

De jongen liep de Ten Miles met een groep leerlingen en leerkrachten van zijn school in Vorselaar. De leerlingen zullen daar vandaag worden opgevangen. Gisteren was er in de school al slachtofferhulp aanwezig.

Wat de precieze doodsoorzaak is, is nog onduidelijk.